Ekspozitë

NEW YORK

14. Janar - 28. Janar 2018
Selia e Kombeve të Bashkuara
(E kaluara)

BERLIN

Mars 2017
Ambasada Zvicerane në Berlin
(E kaluara)

SINGAPORE

31. Janar - 25. Shkurt 2018
Biblioteka Rajonale Jurong
(E kaluara)

VIRGINIA

9. Shkurt - 27. Mars 2018
Muzeu i Holokaustit në Virxhinia Richmond
(E kaluara)

WASHINGTON

9. Prill - 29. Prill 2018
IA & A në Hillyer
(E kaluara)

HAIFA

26. Mars deri Në Nëntor 2019
Muzeu Hecht në Universitetin e Haifa
(E kaluara)

Tirana

8. Maj deri në 9. Maj 2019
Universiteti i Tiranës
(E kaluara)

MILANO

23. Maj deri në 27. Qershor 2019
Memoriale della Shoah
(Zgjatur për shkak të suksesit të madh dhe kërkesës popullore deri në Nëntor 2019)

Shanghai

12 Dhjetor 2019
Muzeu Hebraik i Refugjatëve

Luxemburg

6. Shkurt deri në 8. Mars 2020
Qendra Neumünster
(E kaluara)

ST. GALLEN

12. Prill në 4. Gusht 2019
Muzeu Historik dhe Etnologjik St.Gallen
(E kaluara)

Davos

6. Janar në 10. Prill 2019
Muzeu i Historisë Lokale në Davos
(E kaluara)

Luzern

9. Tetor 2018 deri në fund të Dhjetorit 2018
Lucern: Universiteti i Shkencave të Aplikuara
Universiteti i Shkencave dhe Arteve të Aplikuara në Lucern
(E kaluara)

Aarau

16. Mars deri në 20 maj 2018
Forumi Schlossplatz Aarau
(E kaluara)

Cyrih

6. Mars - 16. Mars 2018
Universiteti i Arsimit të Mësuesve në Cyrih
(E kaluara)

Bazelit

30. Nëntor deri në 21. Dhjetor 2017
Universiteti i Bazelit
shtepia e kolegjit
(E kaluara)

Bern

19. Tetor - 25. Nëntor 2017
Kornhausforum Bern
(E kaluara)

GENF

25. Qershor - 29. Qershor 2017
Sesioni Plenar i IHRA
(E kaluara)

Cyrih

2. Mund të 15. Qershor 2017
Arkivi i Historisë Bashkëkohore në ETH Cyrih
(E kaluara)

Thun

5. Shtator - 9. Shtator
(E kaluara)

Neuhausen

25. Prill në 5. Maj 2019
Neuhausen jam Rheinfall
(E kaluara)

Baldegg

27. Janar në 14. Shkurt 2020
Shkolla Kantonale Seetal
(E kaluara)

Schaffhausen

Anulohet për shkak të Covid 19

Bern-Belp

Maj-korrik 2020
Anulohet për shkak të Covid 19

Ben Gurion University, Israel

Spring 2020
Cancelled due to Covid 19

Bergen-Belsen

Qershor-Gusht 2020
* Anulohet për shkak të Covid 19

Shanghai

January/February 2020
Ohel-Rachel Synagogue
Cancelled due to Covid 19

Bern

November - Dezember 2020
Cancelled due to Covid-19

Wil, St.Gallen

January until March 2021
Cancelled due to Covid-19

Warschau

12. January until 29. January 2021
Cancelled due to Covid-19

Riehen-Basel

7. July 2020, lecture to last-swiss-holocaust-survivors
Cancelled due to Covid-19

EKSPOBITIMI KA NUMRI TUC SUKSESUAR T S NDRMJEVE T VIZITORAVE DHE KLASAVE SHKOLLORE


T ALL GJITHA EKSPOZITAVE TONA DHE Ngjarjet JAN P SHPENZUAR T TO SHPIDRNDARJEN E KRISISIS PANDEMIKE-19

PËRGJEGJËSIA

Ekspozitë

logo_v5

Konceptimi i përgjithshëm dhe tekstet: Dr. Pascal Krauthammer und Cristina Schaffner, furrerhugi.ag
Këshillë shkencore: Dr. Gregor Spuhler, Dr. des. Sabina Bossert und Dr. Daniel Nerlich, Archiv für Zeitgeschichte ETH Zürich
Dizajni: Alisa Winter, L. Levi
Ekspozitë udhëtuese e menaxhimit të projektit: Gadi Winter
Fotografi: B. Mumenthaler, A. Ruoss, N. Eugster, Manalmaa Mengold, F. Stecher, Doris Fanconi, P. Garbani, Marlon, F. Frey, B. Zaech, T. Zürni, Frédéric Diserens, Ch. Stark, P. Barbera, Alissa Sarah, P. Müller, M. Elsener, B. Detre, Anna-Sophie B., Enzo Capaccio, Béatrice Devènes, Nikolaus Have, A. Bernstein, Pierre Michel Virot, Geraldine Wälchli, S. Bühler, D. Maillet, S. Stojanovic, J. Knappitsch
Film: Eric Bergkraut, Norbert Jenal, C. Nogler, M. Bruhin, F. Stecher, P. Garbani, Frédéric Diserens, Ch. Stark, Dominik Rupf, Andrei Dudea, B. Detre, J. Bleeker, Leon Spanier, D. Goldberg, Nikolaus Have, K. Tomaszewska, Studio Kropka, P. Clemente, Transfer Video Solutions SA, Service Titra Film, Global Audivisuel SA. A. Bernstein, Pierre Michel Virot, Geraldine Wälchli, S. Bühler, A. Brupbacher, A. Maranta, S. Stojanovic
Shtypje: Stämpfli Druck, ART POSTER GALLERY AG, Christophe Bargellini, Pagina AG Binderei, Ast und Fischer, Mia Raveh, Image Factory
Komunikimi dixhital: Manuel Winter, Rafael Winter, Fränzi Thürer, Joseph Meiselles, T. Levi
Faqja e internetit: Antonio Lopez Martin, Alex Meier, Stefan Schefer, Stefan Neunhaeuserer, K. Kostov, getunik ag
Përkthime: Dr. Brigitte Sion, Carin Coray, Kejian Cao, Aline Brizzi, Gaia Bossi, Irene Buoso, Neva Casagrande, Marina Gerster, Chiara Giaccio, Laura Gianinazzi, Sara Marchesi, Hellmut Riediger, Cora Veneziano, Cédric Luisier, ZHAW – Institut für Übersetzen und Dolmetschen IUED, David Fouillé, Laura Thomann, Pascal Borgeaud, Carmen Schnyder, Nadja Schranz, Olivia Tettü, Cyrille Baumann, Nicole Arni, Sabrina Schärli, J. Rabinowitsch, D. Goldberg, Professor Ladislaus Loeb, J. Rabinowitsch
Spanjisht: Natalia Donoso, Nico Fellmann, Shana Graf, Julia Manser, Silvina Merani, Rebeca Nacht, Layla Peter, Linda Süess y Daniela Wächter, Instituto de Traducción e Interpretación de la Universidad de Ciencias Aplicadas de Zúrich, ZHAW
Përkthim në arabisht: Dimersky Translations
Përkthim në Hebraisht: Meira Turetzky
Përkthim në Polonisht: K. Tomaszewska, D. Gołębiowska
Përkthime të Filmit Titra: Elrom Productions
Dizajn vizual: Orli Hatzofe, Odile Georges
Këshilla skenografike: Bernhard Giger und Pascal Schneiter, Kornhausforum Bern, C. Minelli
Administratë: J. Aebersold, R. Markwalder, M. Neuenschwander, U. Vögeli, Z. Eltawil, J. Haider, C. Günter, D.Goldberg, F.Lazarevic, Shunit Marmelstein, J. Rabinowitsch , G. Wälchli, J. Knappitsch, P. Ziehman, C. Abplanalp
Kontabiliteti: Ernst & Young
Rishikim: Price Waterhouse Group